Advert
Büyük Ergani projesi
Esat Taştekin

Büyük Ergani projesi

Değerli okuyucularımız yazını başı okununca eminim herkesin aklında acaba ilçemizle ilgili hangi projeye hazırlık yapıldığı ne tür bir hizmet yapılacağı gelmiştir. Ama ne yazık ki ilçemizin

Bu içerik 8623 kez okundu.

 

Gönül isterdi ki bunlar Ergani’nin geleceğine yönelik yatırımlar için çaba sarf etselerdi. inanç turizminden tutun boğaz barajı, tarihi hilar mağaraları ve hatta el değmemiş kikan mağaraları ve bir çok höyüklerle ilgili projeler üretsinler.

Gelin görün ki gücünün bir kısmını siyasetten, bir kısmını diğer güç odaklarında alan bir oluşum hastanemizin açılışı için çaba  etmesi gerekirken, hastanede gelecekte rant sağlamak için yada muhtemel rant pastasında pay almak için projeler üretilmektedir.

Yaklaşık iki yıldan beri hastanemizde görev yapan Erganili tek müdürümüz ilgili bazı fısıltılar çıkarılmaktadır.

Şu unutulmamalı ki çamur at izi kalsın anlayışı reva görmeyecek, Güneşin balçıkla sıvanmayacağı anlaşılacaktır.

Bundan sonra ne yapılmalı?

Hafızamızı birazcık zorlayalım, çok değil 2001 yıl ve önceki yılları düşünelim bu yıllarda ilçemiz sahipsiz ve tüm idarecilerimiz ithaldı.

Bunu hatırlatalım.

Bu sıkıntılar bizleri istemediğimiz arayışlara sürüklemiştir. Kısa süreli rantınız uğruna ilçemizin gelecek 5 yılını daha karatmayalım. Gün birlik günü, gün kenetleme günüdür.

Geçmişten ders çıkartıp, geleceğimizi sağlam temeller üzerinde atalım. Yeni nesillerin önünü tıkatmayalım.

Şu an da siyasette parlayan isimlere baktığımızda parti ayrımı yapmaksızın göz atalım. Mesela BDP’de Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, CHP’den Sezgin Tarıkulu, Gürsel Tekin, AKP’den Suat Kılıç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’la bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Neden?

Gelecek dönemlerde bunların arasına bir yada iki Erganili neden olmasın…

işte bunun yolu küçük hesaplar peşinden koşup, hastane, mili eğitim, vakıf gibi paranın bol olduğu kurumlara, dışardan veya içerden liyakatsız personeller getirmek için entirekatlar üretmek değildir.

Bunun yolu ilçenin geleçeği için panel ve konferanslar, halk toplantıları düzenlemekten geçer. Bunun yolu, platformlar oluşturmaktan geçer.

Bunun yolu, kahve köşelerinde, sokak aralarında, devlet dairelerinde memur ve amir odalarında oturup, onun bunun dedikodusunu yapıp iftira atarak, senaryolar üreterek ego tatmini ile olamaz.

Eğer Ergani ilçemizi seviyorsak, bu tür dedikoduları ve rant yerlerini düşünüyorsak sizlere ayıp olsun derim.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var