Advert

Apple, ABD'deki sağlık çalışanlarına 10 milyon maske bağışlıyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmaya devam ettiği ülkedeki sağlık çalışanlarına 10 milyon tıbbi maske bağışladığını duyurdu.

Apple, ABD'deki sağlık çalışanlarına 10 milyon maske bağışlıyor
Bu içerik 5917 kez okundu.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık görevlilerine 10 milyon tıbbi maske bağışladığını belirtti.

Cook, açıklamasında "Gururluyuz, ABD için 10 milyon maske ve Avrupa'nın en çok darbe alan bölgeleri için milyonlarcasını daha sağlayabildik. Operasyon ekiplerimiz, dünyadaki hükümetlerle koordineli bir şekilde tedarik zincirimizden maske bulma ve satın alımlarına yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin dört bir yanındaki hastaneler ve tıp merkezleri; maske, önlük ve solunum cihazı gibi hayati ekipmanları tedarik etmede sorun yaşıyor.

Dünyaca ünlü birçok şirket ise, açığı kapatmada sağlık çalışanlarına desteğini sürdürüyor.

Bu haftanın başında Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin Çin'den bin solunum cihazı satın aldığını, bunların salgının en çok etkilediği eyaletlerden biri olan Kaliforniya'ya gönderileceğini söylemişti.

Yine bu hafta Google, virüs hakkında güncel bilgiler veren bir web sitesi hazırlamıştı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de şu an 60 binden fazla Covid-19 vakası bulunuyor ve 800'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs Solunum cihazı ekipman Maske sağlık çalışanı ABD Apple
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı