Advert

VİRÜS NEDENİYLE SARIMSAK FİYATI TAVAN YAPTI

Türkiye’de Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a, vaka sayısı ise 670’e yükseldi.

VİRÜS NEDENİYLE SARIMSAK FİYATI TAVAN YAPTI
Bu içerik 2099 kez okundu.

Türkiye’de 11 Mart’ta Corona virüsün görülmesinin ardından dezenfektan, kolonya ve temizlik malzemesinin yanı sıra birçok sebze fiyatlarında fahiş derecede artış yaşandı. Fiyat artışından nasibini bu kez sarımsak aldı. Corona virüsüne iyi geldiği düşüncesiyle tüketicinin rağbet gösterdiği kuru sarımsak, tezgâhlarda ve marketlerde kilosu 50-60 TL’den satılıyor. Her yemekte kullanılan sarımsak fiyat artışından dolayı taneyle satılmaya başlandı. Esnaf, sarımsağın fiyat artışına Türkiye’de ortaya çıkan virüsün yol açtığını savundu.

“Bir kilodan taneye düştü”

Tüketicilerin sarımağı taneyle almaya başladığını belirten esnaf Cengiz Akkurt, “Bir ay önce sarımsağı 20-25 liraya veriyorduk. Şu anda dünyada yayılan Corona virüs hastalığından dolayı sarımsağın fiyatı 50 liraya çıktı. Müşterilerimiz önceden yarım kilo, bir kilo alırken şu anda taneyle alabiliyorlar. Corona virüs haberleri sarımsak fiyatlarının yükselmesine neden oldu.” diye konuştu.

“Sarımsak Corona virüse iyi geliyor”

Sarımsak bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen pazarcı esnafı Kadir Çoban, “Kastamonu sarımsağın kilo fiyatı 60 lira kadar yükseldi, piyasada sarımsak bulamıyoruz. Sarımsak bize Irak’tan geliyordu, kapıların kapanmasıyla o da kesildi. Çıkan Corona virüs hatalığına iyi geliyor diye herkes sarımsak almaya başladı. En son 60 liradan sattık o da bitti.” ifadelerini kullandı.

“Piyasada kalmadı”

15-20 liraya aldıkları sarımsağı şimdilerde ise 50 liraya bulamadığını aktaran Fener Alpan ise şunları söyledi: “Sarımsak piyasada yok, kimse alamıyor. 15-20 liraya alıyorduk, şimdi 50-60 lira olmuş. Yayılan Corona virüs hastalığı nedeniyle millet sarımsağa çok rağbet ettiğinden piyasada kalmadı.”

“Kimse sarımsak alamıyor”

Sınır kapılarının kapanmasının ardından sarımsak fiyatının tavan yaptığını ifade eden manavcı Ferzende Alpan, “Halkın sarımsağa olan talebi, hastalıklara karşı antibiyotik etkisi olmasından dolayı sarımsak piyasada kalmadı. Piyasada olan sarımsağın fiyatı yüksek olduğundan kimse alamıyor. Irak’tan da bazen sarımsak geliyordu. Corona virüsü hastalığı nedeniyle sınır kapılarının kapanması nedeniyle o da durdu. Piyasada sarımsak olmadığından fiyatları 50-60 liraya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı