Advert

MECLİS TOPLANTISINA YÖRESEL KIYAFETLERİYLE KATILDILAR

Ergani Belediyesi Meclis üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen Meclis toplantısına yöresel kıyafetleriyle katıldı

MECLİS TOPLANTISINA YÖRESEL KIYAFETLERİYLE KATILDILAR
Bu içerik 6957 kez okundu.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bağlı Diyarbakır’ın Ergani ilçe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdikleri Meclis toplantısına yöresel kıyafetlerle katıldı. Jinnews’te yer alan habere göre Meclis toplantısının açılışını kadınlar yaparken, hazırlanan basın metnini ise HDP’li Ergani Belediye Meclis üyesi Sevican Yaşar okudu. Her günün 8 Mart tadında geçmesi temennisiyle konuşmasına başlayan Yaşar, tüm dünya kadınlarının 8 Mart’ını kutladı.

‘Bu kutlama mücadeleyi büyütme çağrısıdır’

8 Mart’ın tarihi önemini anlatan Yaşar, bu kutlamanın aslında direnişi selamlama kutlaması olduğunu ve örgütlülüğü ile mücadeleyi büyütme çağrısı olduğunun altını çizdi. Kadınların örgütlenmeden, mücadeleyi büyütmeden özgürleşmeyeceğine dikkat çeken Sevican Yaşar, “Kadına yönelik şiddet, katliam, taciz ve tecavüz her geçen gün artmakta ve her gün bizden bir parça eksilmektedir. Her gün, her dakika bizi parça parça eksilten, benliğimizi, irademizi, ruhumuzu ve düşüncemizi bizden almaya çalışan erkek egemen sistem ve anlayışı yerle bir etmek ancak ve ancak tek yürek olup mücadeleyi ve örgütlülüğü büyütmekle mümkündür. Bin yıllardır süregelen erkek şiddeti, saldırı ve baskıları günümüzde artarak devam etmekte ve bunun üzerinden kendini var etmeye çalışmaktadır. Evde, işte, sokakta, hayatın her alanında baskıya, şiddete ve cinsel saldırılara maruz kalıyoruz. Tüm yaşamımıza müdahale etme hakkını kendinde gören, tahakküm kurmaya çalışan, yürüyüşümüzden gülüşümüze kadar bize şekil vermeye çalışıp kendine göre bir kadın tiplemesi yaratmaya çalışan korkunç bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bütün yaşamımızı tecrit altına almış nefes alamaz hale getirilmişiz” dedi.

‘Ya özgürlük ya özgürlük sloganıyla alanlardayız’

“Ya benim istediğim gibi yaşayacaksın ya da sana yaşam hakkı tanımıyorum” dayatmasında bulunan erkek egemen sistemine karşı durmanın onur, ahlak ve vicdan meselesi olduğuna dikkat çeken Yaşar, mücadelelerinin ana merkezinde de onurlu, ahlaki, politik bir toplum ve yaşamı yaratma olduğunu belirtti. Sevican Yaşar, “Bizler de kadınlar olarak bizi bizden almaya çalışan, ‘ya benim istediğim gibi yaşayacaksın ya da sana yaşam hakkı tanımayacağım’ diyen zihniyete karşı ya özgürlük ya özgürlük sloganı ile 8 Mart’ta alanları dolduracak, mücadelemizi yükselteceğiz. Bu vesileyle tüm kadınları diline, kimliğine ve yaşamına sahip çıkması adına 8 Mart’ta alanlara çağırıyoruz “diye seslendi.

Bismil

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bismil Kadın Meclisi de, 8 Mart çalışmaları kapsamında ilçedeki kadınlarla bir araya geldi.  Esentepe Mahallesi’nde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan HDP Kadın Meclisi, kadınları 5 Mart’ta Bismil’de gerçekleştirecekleri kadın şölenine ve Diyarbakır’da yapılacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine davet etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı