Advert

Lego insan figürünün yaratıcısı hayatını kaybetti

Ünlü Lego insan figürünün yaratıcısı Jens Nygaard Knudsen’in Danimarka’da 78 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Lego insan figürünün yaratıcısı hayatını kaybetti
Bu içerik 2000 kez okundu.

AFP’nin Jens Nygaard Knudsen’in eski iş arkadaşı Niels Milan Pedersen’in açıklamalarına dayandırdığı haberinde Lego insan figürünün yaratıcısı Jens Nygaard Knudsen’in Danimarka’da 78 yaşında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Jens Nygaard Knudsen 30 yılı aşkın bir süredir Danimarka merkezli eğitici oyuncak üreticisi Lego Group’ta tasarımcı olarak görev yaptı. Knudsen, 1970'lerin sonlarında ortaya çıkan, hareketli kolları ve bacakları olan Lego adamın popüler mini figürünün yaratıcılarından biri oldu.

Ajansın aktardığına göre Knudsen, geçen çarşamba Danimarka’nın batısında kaldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölüm nedeni ise amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığı oldu.

Ajansın aktardığına göre Pedersen, “Hayal gücü olağanüstüydü. Birlikte beyin fırtınası yaptığımızda daha çok beyin kasırgasına benziyordu, aklında o kadar çok fikir vardı” ifadelerini kullandı.

2018 yılında 76 yaşında hayatını kaybeden ünlü Fizikçi Stephen Hawking'in de 22 yaşında yakalandığı ALS, merkezi sinir sistemini felç eden ve zamanla uzuv felci ile kas erimesine yol açan ve tedavisi olmayan bir sinir hastalığı.

Lego insan figürü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı