Advert

Ünteks Tekstil'den Dicleli öğrencilere kışlık giyecek yardımı

Türkiye ve Avrupa’nın bilinen markaları ile çalışan Üniteks Group, Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde bin kişinin istihdam edileceği fabrikanın açılması için çalışmalara başladı.

Ünteks Tekstil'den Dicleli öğrencilere kışlık giyecek yardımı
Bu içerik 4015 kez okundu.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü etapta 65 bin metre kapalı, toplamda 203 bin metrekare alanda kurulan Üniteks Group Diyarbakır Entegre Tesisleri, Dicle İlçesi'nde eğitim gören 1100 öğrenciye kışlık, mont, bot ve kazak yardımı yaptı.

Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San. İç ve Dış Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Edip Ünver ile Diyarbakırlı sanayici iş insanı Şahismail Bedirhanoğlu ile birlikte Dicle İlçesi'ne giderek, İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dicle ilçesinin yapısı, nüfusu, eğitim, sağlık ve ekonomik durumu ile ilgili kısa bilgi veren Kaymakam Demirçin, kışlık giysilerden dolayı Ünteks Group Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Edip Ünver'e teşekkür etti. Şahismail Bedirhanoğlu'nun yardım konusuna aracılık ettiğini anlatan Kaymakam Demirçin, emeği geçen herkese teşekkür etti.

kaymakm.jpg

İlçeyi kalkındıracak proje

Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San. İç ve Dış Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Edip Ünver de, kendilerine iletilen yardım teklifini düşünmeden kabul ettiklerini ifade ederek, "Aslında yardımlar kimse duymadan yapılmalı. Bu yüzden çocuklara verilirken görüntü alınmasını kabul etmedim. Kaymakam, ilçe milli eğitim müdürü, Şahismail bey ile birlikte böyle bir yardıma, durumu iyi olanları teşvik etmek adına görüntü vermeyi kabul ettim. Kaymakam bey ile bir başka konuyu da görüştük. İlçe merkezinde istihdam yaratmak adına bir görüşmemiz oldu. Bunun da yüzde 80 gerçekleştirme ihtimalimiz olduğunu aktardık. Bu konuyu kendi bünyemizde de görüştükten sonra kararımızı kaymakamlığa aktaracağız. Yardımda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

mm-035.jpg

Bedirhanoğlu aracı oldu

Yardıma aracılık yapan iş insanı Şahismail Bedirhanoğlu da, yardım konusunun nasıl başladığını detaylı olarak anlatarak, şunları söyledi:

"Hacim ve kapasite bakımından Diyarbakır Organize ve Sanayi Bölgesi’nde en büyük yatırımı yapmış bir firma. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir değerlendirme yaptık. Değerlendirmede özellikle yoksul öğrencilerin giyim kuşamı ile ilgili ihtiyaç olduğu belirtildi. Böylesi bir durum ortaya çıkınca Kerim Ünver ile bir sohbetimiz oldu. O gün de Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürüne tesadüfen telefon açtım. Onlarda böylesi ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Bu görüşmelerden sonra ilçedeki çocuklara giyim yardımı yapıldı. Soruna duyarlı olan firma yetkililerine ve kaymakam beye teşekkür ediyoruz. Şimdi bunun yanı sıra daha güzel bir çalışma üzerinde duruluyor. Dicle’de istihdama yönelik olarak bir fabrika kurulacak. Bu Dicle için çok önemli bir proje. Projenin hayata geçmesi ile en az 500 kişi çalışacak. Bu konuda kaymakam beyin ve firma yetkililerinin çalışmaları takdire şayandır. Firma yetkilileri bunu yapabileceklerini söylediler. Umarım bu gerçekleşir, 500 ile bin kişi arasında tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışacak. Bu da Dicle’ye ve ilçe ekonomisine büyük bir katkı olur."

osb-(2).jpg

Diyarbakır OSB 3'üncü etapta 203 bin metrekare alanda kurulu bulunan Ünteks Tekstil fabrikasında bin 200 kişi, 24 esasına göre ve 3 vardiya olarak çalışıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı