Advert

Suriye'nin Humus kentinde 5 İHA düşürüldü

Humus rafinerisini hedef almaya çalışan 5 insansız hava aracının (İHA) Suriye ordusu tarafından vurulduğu bildirildi.

Suriye'nin Humus kentinde 5 İHA düşürüldü
Bu içerik 4492 kez okundu.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, ülkenin batısında bulunan Humus kentindeki rafinerilere insansız hava araçları ile hedef alınmak istendi.

Suriye ordusu saldırıyı önlemek amaçlı İHA’ları imha ettiği belirtildi. Söz konusu saldırının kim tarafından yapıldığı bilgisine henüz ulaşılamadı.

Suriye’de Rusya’nın da askeri güçlerinin bulunduğu Hmeymim hava üssü dahil birçok nokta İnsansız Hava Araçları (İHA) ile sık sık hedef alınıyor.

Öte yandan merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye’ye bağlı gruplarının bugün sabah saatlerinden itibaren Halep’in batısındaki köylere yoğun saldırılarda bulunmaya başladığını aktardı.

SOHR, Halep’in batı kırsalındaki Kefer Heleb ve Mirnaz bölgelerinin topçu atışlarıyla bombalandığını, Heyet Tahrir El-Şam grubunun da bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunduğu aktardı.

Yine Suriye ordusu ve Şam destekli milis güçleri ile Türkiye destekli grupların arasında dün gece saatlerinde İdlib’in güneyindeki Şeyh Damis ve Rekaya Sicne bölgelerinde de şiddetli çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

İdlib’te Türkiye destekli grupların elinde bulunan bölgeler de bugün sabah saatlerine kadar Rusya ve Suriye güçlerince bombalandı.

Suriye
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı