Advert

DAĞ: GÜLİSTAN NEDEN ESP’YE SORULDU?

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 5 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ESP Diyarbakır İl Örgütü’ne sorulmasını Meclis’e taşıdı. Dağ, ESP Diyarbakır İl Örgütüne gidilip Gülistan Doku’nun sorulmasının gerekçesini İçişleri Bak

DAĞ: GÜLİSTAN NEDEN ESP’YE SORULDU?
Bu içerik 1379 kez okundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 5 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi. Doku’nun en son Uzunçayır Baraj Gölü çevresinde görüldüğünü ve son olarak Zainal Abarakov ile telefonla görüştüğünün belirtildiği önergede, “Zainal Abarokov’un iki defa ifadesi alınmış fakat teknik cihazlarına el konulmamıştır. Özellikle şüphelinin babasına ait aracın ve Gülistan’ın son olarak görüldüğü yerden geçen araçların HTS kayıtları ile ilgili soruşturulma yapılmadığı belirtilmektedir. Soruşturma dosyası ile ilgili DNA içeren delillerin toplanması yönündeki taleplerin de yerine getirilmediği belirtilmektedir” denildi.

‘Savcılık kararı yok’

Kolluk kuvvetlerinin 11 Şubat’ta Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü’ne giderek, Doku’nun burada olup olmadığını sorduğunun aktarıldığı önergede, “Kolluk kuvvetlerinin savcılık kararı olmadan, ESP Diyarbakır il örgütüne gittiği belirtilmektedir. Gülistan Doku’nun bir aya aşkındır bulunamaması, ailesinin, kamuoyunun yürütülen soruşturma ile ilgili sağlıklı bilgilendirilmemesi ve siyasi bir partinin il örgütüne gidilip bu kişinin akıbetinin sorulması soruşturmanın farklı bir noktaya çekilerek sağlıklı yürütülmemesi noktasında kaygıları artırmaktadır” ifadelerine yer verildi.  Önergede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle şu sorular yönetildi:

“*Gülistan Doku’nun bulunması ile ilgili yürütülen soruşturma ne aşamadadır? ESP Diyarbakır İl Örgütüne gidilip Gülistan Doku’nun sorulmasının gerekçesi nedir? Kolluk kuvvetleri ESP Diyarbakır il örgütüne savcılık talimatı ile mi gitmişlerdir? Eğer savcılığın yürütülen soruşturma ile ilgili böyle bir talimatı yok ise ESP il binasına giden kişiler hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır? Gülistan Doku’nun bulunması için ilk günden bu yana faaliyetler yürüten siyasi partilerden biri olan ESP’ye yönelik bu baskın ile ne amaçlanmaktadır? Gülistan Doku dosyasında şüpheli konumunda olan Zainal Abarokov’un teknik cihazlarına savcılık tarafından neden el konulmamaktadır? 5 Ocak tarihinde Gülistan Doku’nun son olarak görüldüğü mevkiden geçen araçların HTS kayıtları ile ilgili soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise bunun gerekçesi nedir? Dosyada DNA içeren delillerin toplanması yönündeki taleplerin kabul edilmemesinin gerekçesi nedir?” (MA)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı