Advert

Belediye Başkanı Kaya'dan Açıklama

Ergani Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği 2 kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeyerek, geri gönderdiği iddiasına sosyal medyada açıklamada bulundu.

Belediye Başkanı Kaya'dan Açıklama
Bu içerik 5686 kez okundu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Ergani belediyesinin yardım malzemelerinin kent girişine izin verilmediği, Ergani Belediye başkanı sosyal medyada olumsuzlukları dile getirdi. Başkan Kaya'nın sosyal medyada paylaştığı yazı; 

Elazığ depremi hepimizi derinden üzen, yaralayan ve yasa boğan elim bir hadise. Öncelikle vefat edenlere Allah'tan rahmet dileriz. Yakınlarına sevenlerine ve yüreği yanan herkese sabır diler, taziye ve tesliyetlerimizi arzederiz.

İnsan kendisinin dışındakilerin acısını hissettiği oranda erdemli olur. Başkasının acısını da kendi acısı gibi görmek insana yakışan tutumdur. Bu, insani donanımla donanmış herkesin özelliğidir. Bütün dinler ve ideolojiler insan oğlunu erdemlerle donatma iddiasını güderler. Dinlerin ve ideolojilerin müntesipleri bu iddiayı ete kemiğe büründürmekle mükelleftirler. İnançları ile uyumlu olmayan kişilikler; lümpen, iki yüzlü ve münafık kimselerdir. Bu yüzden her inanç sahibi kişilikli bir kimse, inancinin gereklerini yerine getirmede sorumludur.

Ergani Belediye yönetimi olarak Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin karınca kararınca yardımcı olmak adına bir miktar yardım malzemesi göndermek istedik. Ancak bu yardımlar engele takıldı. Ve bir anda gündemin ilk sırasına oturdu. Dünden beri yüzlerce eş dost arayıp olup biteni soruyor. Bu yüzden bir açıklama gereği duyduk.

Dün yardım götüren ekibimize, ilgili merciler, hiçbir sekilde bu yardımları kabul etmeyeceklerini talimatın bu yönde olduğunu dile getirmiş bulunuyorlar. Arkadaşlarımızın "siz bizi yönlendirin, istediğiniz birime teslim edelim ve hiçbir şekilde belediyenin adı da geçmesin" şeklindeki önerileri de kabul görmeyince mecburen yardım kamyonları geri dönmek zorunda kalıyor.

Dogrusu hiçbir şart altında yardım tesliminin kabul görmemesi doğru ve kabul edilebilir bir tutum olamaz. Koordine ve organizasyon açısından bazı kriterlerin olmasi elbette doğaldır ama kritersiz ve her koşulda kabul etmemek izahı imkansız; haksız, hukuksuz bir tavırdır. Vicdan ve izan yaralayıcı bu davranış makbul olamaz.

Bu gün gelen bilgiye göre AFAD ve Kızılay üzerinden yardımların teslim alınacagi ifade edildi. Biz de yeniden eldeki yardımları igili kurumlara teslim etme yönünde yeniden adım atacağız. Amacımız mağdur olan insanlarımıza insani görevimizi ifa etmektir. Bağcı dövme derdinde değiliz. Ve bu durumda insan hayatını her türlü hesabın üzerinde tutmayı insanlığımızın ve inancımızın gereği olarak görüyoruz. Acılarda ortaklaşmak gerekirken ayrışmak ve ayrıştırmak hiç birimizin hakkı olan bir yöntem ve yaklaşım olmamalıdır.

Siyasal çıkar ve hesapları insan hayatının karşısında hiçe sayan günleri yaşamak umudu ile duyarlı herkese saygı ve sevgilerimizle...

Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletir bu acıların bir daha yaşanmamasi için asıl görevimiz olan tedbirleri almada ders olmasını temenni ederiz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı