Advert

Çiftçi yağmur bekliyor

Ergani Gevran ovasına en son bir ay önce yağmurun yağdığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel: “Toprak yeteri kadar su almazsa hububatın üretiminde ve veriminde ciddi sorunlar yaşanacak” dedi.

Çiftçi yağmur bekliyor
Bu içerik 4677 kez okundu.

“TOPRAĞIN YAĞMURA İHTİYACI VAR”
Ergani Gevran ovasının kurak bir dönemle karşı karşıya olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel, ‘Yağmur yağmazsa ciddi sıkıntı kapımızda olur’ dedi. Ekim, Kasım ve Aralık’ın çiftçilerin ekim ve dikim ayı olduğunu belirten Güzel: “Toprağın en büyük ihtiyacı sudur. Toprak yeteri kadar su almazsa hububatın üretimi ve veriminde ciddi sorunlar yaşanacağı ortadadır. Bu dönem yağacak yağmur toprağın verimini artıracaktır. Yağış olmazsa hem verim düşer, hem de tohum gelişmez” diye konuştu. 
“CİDDİ SIKINTI YAŞANIR”
Bir ay önce yağan yağmurun yetersizliğine işaret eden Güzel, şöyle devam etti: “Eğer yeni yılın ilk ayına kadar yağmur olmazsa hububatta ciddi sıkıntı yaşanır. Ergani Gevran ovasında acilen yağmura ihtiyaç var. Geçen yıl bu dönemde ova iyi su almıştı. 150 bin ton buğday, 50 bin ton arpa ve 60 bin ton mercimek elde edilen Gevran ovasında geçen yıl rekolte beklenilenin üzerinde gerçekleşmişti. Yağmurun kısa zamanda yağması için dua ediyoruz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı