Advert

Ahmet Altan yeniden tutuklandı

15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yaklaşık 3.5 yıl kaldığı cezaevinden 4 Kasım'da tahliye edilen eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan yeniden tutuklandı.

Ahmet Altan yeniden tutuklandı
Bu içerik 3143 kez okundu.

'FETÖ darbe çağrışımı' davası kapsamında yaklaşık 3.5 yıl tutuklu kalan eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında 4 Kasım'da verilen tahliye kararı dün kaldırıldı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aynı gün verilen yakalama kararı kapsamında dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Altan, Emniyet yetkililerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ara duruşmaya katılan Altan'ı 5 avukat temsil etti. Duruşmaya izleyici olarak, aynı kapsamda beraatine karar verilen Prof. Dr. Mehmet Altan, Ahmet Altan'ın çocukları Senem ve Kerem Altan ile aile yakınları da katıldı. 

Burada avukatların beyanını alan mahkeme heyeti, Altan için tutuklama kararı verdi. Ahmet Altan, tahliyesinden 9 gün sonra yeniden ceza infaz kurumuna götürülüyor. 

Altan'ın avukatı: Temyiz sürecinde cezanın ağırlaştırma ihtimali gibi bir gerekçe olamaz

Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu ise tutuklama işlemiyle ilgili olarak kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda "Ahmet Altan ara kararla değil, hükümle tahliye edilmiştir. Hükümle birlikte ilk derece mahkemeleri dosyadan el çeker. Yetki, istinaf ve Yargıtay'dadır. Ne savcı hükümle tahliyeye itiraz edebilir ne de bir ilk derece mahkemesi verilmiş hükme dokunabilir", "CMK 100’de tutuklama koşulu olmayan uydurulmuş gerekçelerle tutuklama verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Çalıkuşu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü etiketlediği paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Temyiz sürecinde cezanın ağırlaştırma ihtimali gibi bir gerekçe olamaz. Bu hukuksal bir saçmalıktır. Ahmet Altan’ın dosyası Yargıtay denetiminden geçmiştir. Yargıtay'ın kararına uyulmasını, şimdi itiraz eden mahkeme savcısı da istemiş. 26. Ağır Ceza Mahkemesi bozma kararına uyarak, Yargıtay kararı gibi karar vermiştir. Artık Ahmet Altan lehine kazanılmış hak doğmuştur. Ahmet Altan’ın cezası azalabilir ama artamaz. Aleyhe bozma yasağı vardır. Yargı reformu değişikliğine göre zaten suç olmayan düşünce bir kez daha suç olmaktan çıkarılmıştır. Bu değişiklik Yargıtay’ın Ahmet Altan kararından sonra verilmiştir. Ahmet Altan’ı doğrudan etkiler."

Taraf gazetesi Yazar Darbe girişimi Ahmet Altan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı