Advert

4 BELEDİYEYE DAHA KAYYUM ATANDI

Haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle, Diyarbakır’ın Yenişehir ve Hazro, Şırnak’ın İdil ilçe belediyeleri ile Tunceli’nin Akpazar belde belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı. Böylelikle HDP’li belediyelere atanan kayyum say

4 BELEDİYEYE DAHA KAYYUM ATANDI
Bu içerik 1898 kez okundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Diyarbakır’ın Yenişehir ve Hazro, Şırnak’ın İdil ve Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Belde belediyesi eşbaşkanları İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alındı. Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, Hazro Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Çevik, Şırnak’ın İdil Belediyesi Eşbaşkanı Songül Erden ve Akpazar Beldesi belediye başkanı Orhan Çeleb’nin yerine kayyum atandı.

Belgin Diken

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Diyarbakır ili Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken, hakkında ‘‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/32253 sayılı soruşturma dosyası ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/17867 sayılı soruşturma dosyasının devam ettiği anlaşılmıştır. Diyarbakır ili Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken, hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığının 12.11.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46 ncı maddesi kapsamında Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Ahmet Çevik

Diyarbakır ili Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik, hakkında ‘‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/32253 sayılı soruşturma dosyası ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/17920 sayılı soruşturma dosyasının devam ettiği anlaşılmıştır. Diyarbakır ili Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik, hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığının 12.11.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46 ncı maddesi kapsamında Hazro Kaymakamı Ali Öner Hazro Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Songül Erden

Şırnak Valiliği de Songül Erden’in görevden alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, İdil Belediye Başkanı Songül Erden hakkında, Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/508 esas sayılı dava dosyasında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan yargılamanın devam ettiği, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/6012 sayılı dosyasında “Terör Örgütü Propagandası Yapma” suçundan soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İdil Belediye Başkanı Songül Erden, hakkında devam eden bahse konu adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesine istinaden İçişleri Bakanlığımızın 12 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanununun 45’inci maddesi uyarınca ve yine Belediye Kanununun 46’ncı maddesi kapsamında İdil Kaymakamı Zafer Sağ, İdil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Orhan Çelebi

Tunceli Valiliği ise Mazgirt ilçesine bağlı HDP’li Akpazar Belde Belediye Başkanı Orhan Çelebi’nin, hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçundan verilen 3 yıl 4 ay hapis cezası nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını, yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu’nun görevlendirildiğini bildirdi. Açıklamada, “Tunceli ili Mazgirt ilçesi Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin E:2017/14, K:2017/114 sayılı kararıyla “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildiği,yine adı geçen hakkında “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/854 sayılı dosya kapsamında soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Akpazar Belde Belediye Başkanı Orhan Çelebi hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasına ilişkin mahkumiyet kararı göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının 12/11/2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46 ncı maddesi kapsamında Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu , Akpazar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” ifadeleri yer aldı. Bugüne kadar HDP’nin 3’ü büyük 16 ilçe belediyesine kayyum atanmıştı. Yeni kayyum atamalarıyla sayı 20’ye çıktı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı