Advert

Suudi Enerji Bakanı: Petrol arzı normale döndü

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, petrol arzının saldırıdan önceki gibi normal durumuna döndüğünü açıkladı.

Suudi Enerji Bakanı: Petrol arzı normale döndü
Bu içerik 3195 kez okundu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Aramco saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

Toplantıda petrol arzının saldırıdan önceki gibi normal durumuna döndüğünü açıklayan Bin Selman, "Suudi Arabistan'daki petrol tesislerini korumak için uluslararası işbirliği yapılmalı. Krallığın üretim kapasitesi Kasım ayı sonuna kadar günde 12 milyon varile geri dönecek. Saldırıların ardından çıkan yangınlar 7 saat sonra söndürüldü ve Aramco'ya yapılan saldırıları kimin yaptığına henüz bilmiyoruz" dedi.

Aramco müdürü ise Aramco'ya yapılan saldırılar nedeniyle 13 bölgede yangın çıktığını söyledi. Aramco'ya yapılan saldırının ardından pazar günü açıklama yapan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, saldırı nedeniyle petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu, üretim kaybının stoklardan karşılanacağını duyurmuştu.

Abdülaziz bin Selman Al Suud Aramco petrol Suudi Arabistan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı