Advert

Öğle uykusu kalbe iyi geliyor

Uzmanlara göre, gün içerisinde en az 30 dakika uykuya vakit ayrılmalı. Halk arasında şekerleme olarak bilinen öğle uykusu, zihinsel ve fiziksel performansı da olumlu etkiliyor.

Öğle uykusu kalbe iyi geliyor
Bu içerik 4412 kez okundu.

Öğle arası yarım saat uyku kalp sağlığını koruyor. Uzmanlara göre, iş hayatında mutlaka öğle uykusu için fırsat yaratılmalı. Öğle uykusu sadece kalp değil, beyin ve damar sağlığı açısından da oldukça önemli.

 

Şekerleme, kısa sürekli kaliteli uyku anlamına geliyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Ali Kemal Erdemoğlu, 10-15 dakikalık şekerlemenin öğleden sonraki performansı artırdığını söylüyor.

"Vücudumuzun metabolizmasının düştüğü iki dönem var. Biri sabaha karşı, biri de öğleden sonraki dönem. Özellikle yemekten sonraki 13.00-15.00 arası, metabolizma düştüğü için vücut rehavete kapılıyor. Derin uykuya geçebileceğiniz en güzel saatlerden birisi bu."

Şekerlemenin süresi çalışma hayatını aksatmayacak şekilde planlanmalı. Uykunun süresi kadar şekerleme yapılacak mekan da çok önemli. Öğle uykusu için serin ve sakin mekanlar tercih edilmeli.

Uzmanlar şekerlemenin gece uykusunun yerini tutmadığını da belirtiyor. Sağlıklı bir vücut için uyku süresi 6 saatten az olmamalı.

Kaynak: TRT Haber 

uyku Öğle uykusu Uzmanlar serin sakin
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var