Advert

Evliliği Bitiren Temel Yedi Sebep

Erkek olsun kadın olsun hiç kimse hiçbir ilişki ve bağının kopmasını istemez, özellikle de evlilik gibi köklü ve güçlü bir bağın. Fakat kopmaması için mücadele etmeden sadece kopmamasını istemek, evliliğin sürmesi için yeterli midir?

Evliliği Bitiren Temel Yedi Sebep
Bu içerik 1404 kez okundu.

Erkek olsun kadın olsun hiç kimse hiçbir ilişki ve bağının kopmasını istemez, özellikle de evlilik gibi köklü ve güçlü bir bağın. Fakat kopmaması için mücadele etmeden sadece kopmamasını istemek, evliliğin sürmesi için yeterli midir? Bir bedel ödemeden ve çaba göstermeden sadece temenniyle bir ilişki sürdürülebilir mi?

İşte burada evliliği bitiren temel yedi sebebin varlığını öğreniyoruz:

1.Sıkıntıyla Mücadele Etmemek:
Bilakis çoğu zaman olumsuz davranmak, yenilenmeye gayret etmemek ve bu sıkıntılarla beraber yıkılmak ve bitmek. Yenilenmek, karı-kocanın ortak sorumluluğudur. Her biri mutlulukları için diğerinin değişim ve gelişimine yardımcı olmalıdır.

2.Bencillik:
Bencillik, tüm ilişki ve bağları öldürmeye elverişli bir sebep ve sorundur. Beraber bir evde yaşayan ve aynı yatağı paylaşan iki kişi hakkında ne düşünürsünüz? Oysa ikisinden birinin bencilliği sevgiyi öldürür ve ikisinin ortak yaşamını, azmi kırarak, çekilemez boyutta ağırlaştırır.

3.Fedakârlık Ve Feragatin Eşlerden Sadece Birine Hasredilmesi:
Eşlerden sadece birinin fedakârlık yapması ve feragat etmesi; diğerinin hiçbir fedakârlık ve feragati kabul etmemesi, hayatı zorlaştıran etkenlerden birisidir. Bu, olabilecek en kötü durumdur. Evliliğin devam etmesi için karı ve kocanın, ülfet ve sekînet havasında karşılıklı olarak fedakârlık ve feragat etmeleri gerekir.

4.Mükemmeli Aramak:
Kimi zaman erkek zihninde mükemmel bir eş arar ve onu eşiyle kıyaslar. Kadın da kimi zaman böyle yapar. Bu, yanlış bir davranıştır. Çünkü Allah Azze ve Celle, karı ve kocayı birbirlerini tamamlasınlar diye yaratmıştır. Evliliğin yıkılmasında bu davranışın büyük bir etkisi vardır. İki tarafın da mükemmel bir eş aramaları, ulaşılmayacak kadar zor hatta imkânsızdır.

5.İhmal Etmek:
Evliliğin en büyük düşmanı ve karı ile koca arasındaki sevgiyi öldüren en büyük ve en önemli sebep, ihmalkâr davranmaktır. Oysa az bir ilgi ve ihtimam bile eşler arasındaki sevgiyi canlandırır ve evliliğin istikrarlı ve güzel bir şekilde devam etmesini sağlar. Eşlerin birbirlerine önem vermeleri ve ilgi göstermeleri hayatın sakin bir şekilde sürmesine sebep olur. Burada eşlerin birbirlerine olan sevgisinden doğan ve önem verilmeye, ihtimam gösterilmeye ve sabredilmeye müstahak olan bir husus vardır: Hayatlarının beraber devam etmesi.

6.Eşlerden Sadece Birinin Çaba Göstermesi:
Bu nasıl olur? Oysa birlikte kuvvet vardır. Karı ile koca aynı gemidedirler. Dolayısıyla hayatlarını korumak için beraber çaba göstermek zorundadırlar. Sadece bir elle alkış olur mu? Bu, sabit bir kuraldır. Evliliklerinde başarıya ulaşmak ve mutluluğu yakalamak için karı ile kocanın beraber çaba göstermeleri gerekiyor. Eğer istenen çaba eşlerden sadece birine hasredilirse, o evlilik kesinlikle biter.

7.Samimiyetten Geri Kalmak:
Önceki altı madde karı ile kocanın cinsi yönden birbirlerine olan arzularını yitirdiklerini veya neticesini bildikleri için birbirlerine samimiyetten uzak durduklarını kesin bir şekilde gösterir. Bu da eşlerin kendi dünyalarına çekilmelerine ve anılarına ağlamalarına sebep olur. Bununla beraber aralarındaki mesafenin artmasına ve sorunun daha da içinden çıkılmaz hale gelmesine neden olur.

Şüphesiz evlilik bağı önemli ve yüce bir bağdır. Dolayısıyla rahatlık, emniyet ve sükûneti sağlayan bir ortamda olması gerekir. Tabi bu da evliliğin sorunlardan tamamen arınmış olduğu anlamına gelmez. Sorunlar diğer ilişki ve bağlarda da mevcuttur. Sorunların olması tabii bir şeydir. Ayıp ve sorunlardan uzak olan mükemmel bir ilişkiyi düşündüğümüzde, neden bize ağır gelir? Hepimizin ayıp ve kusurları vardır. Ancak önemli olan işlenen ayıbın çeşidi, derecesi ve karşı tarafın kabul etme derecesidir.

Şimdi tüm eşlere şunu söylüyoruz:

Birbirinizin olumlu yanlarını düşünüp, geçmişte yaşananları unutarak, sakin bir havada aranızdaki tartışmaları bitirecek faydalı bir fikir alışverişinden sonra yeni bembeyaz bir sayfa açmaya ne dersiniz?

Unutmayın, geleceğe bakarsanız, hayatınızı beraber sürdürürsünüz. O halde evliliğinizin selameti için önünüze/geleceğe bakın.mardinmedya.net

öfke Bencillik EVLİLİK
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var