Advert

Kaçmaz, yeni eğitim yılını değerlendirdi

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaçmaz, hedeflerinin eğitimde başarı çıtasını sürekli yükseltme gayretinde olduklarını söyledi.

Kaçmaz, yeni eğitim yılını değerlendirdi
Bu içerik 6238 kez okundu.

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaçmaz, Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 9 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlattı. 
Kaçmaz, “Yeni öğretim yılının ilçemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ergani Bir çok ilden büyük bir ilçe. Bu tabi bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Ayrıca ilçe halkımızın eğitime bakış açısı da, hassaslığı da önemli. O da bizi motive edici. İlçemizde eğitim-öğretim yılı başlarken toplamda 35 binin üzerinde öğrencimiz, bin 900 öğretmen 153 okul bin 398 dersliğimiz, derslik başına 27 öğrenci eğitim görmektedir” diye konuştu.
Velilerin öğretmenlere güvenmelerini isteyen Müdür Kaçmaz, eğitim camiasının ilçedeki eğitim seviyesinin yükselmesi için çalıştığını aktardı. Velilerden öğretmenlere güvenmelerini isteyen Kaçmaz, şöyle dedi: Yeni eğitim öğretime başlayacağız.  ayın 9’unda okullarımızın kapısı açılacak çocuklar yeni bir heyecanla okullarına gelecekler, temenim oyki o heyecanın bütün eğitim öğretim yılına yayılmasıdır. Çocuklar okullara girdiği gibi yetişkin gözüyle bakazacağız. Çocuğun kimliği göz ardı edilmeden sevgi ve saygıdan yoksun bırakılmadan bir eğitim öğretim yılı geçirmesini diliyorum. Bizde bunları idarcilerimizle, öğretmenlerimizle konuşarak istişarede bulunacağız. Özellikle velilerimize düşen vazife var, eğitim sadece okulda gerçekleşen bir eylem değildir. Veli bu işdeki en önemli başrol oyuncusudur. Çocuğun karekteri oluşturmada, örnek davranış sergilemede okulda öğretmenden daha etkilidir veli. Veli çocuk yetiştirirken yaptığı her davranışın çocuğa bir rol model örnek olduğunu unutmaması lazım dedi. 
 Velilerin, öğretmenlerimizi destekleyecek şekilde davranışlar sergilemesini isteyen Kaçar, “Veliler öğretmenlere güvensinler. Öğretmenlerimize yanlış yaklaşımlarla çalışma heveslerini kırmasınlar. Öğretmenlerimize destek olsunlar istiyoruz. Nihayetinde öğretmen de bir insandır. Öğretmenlerimiz okula girerken bütün kimliğini bırakarak okula giriyor. Her şeyden önce vazifemiz sağlıklı bir toplum yaratmak çevreye duyarlı, insanların hakkına duyarlı bireylerler yetiştirmektir. Bunu okul tek başına gerçekleştiremez. Velileri işin başına sokamadığımız sürece okulda eğitim ve öğretimde başarılı olamaz” diye konuştu. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var