Advert

Kazak hükümetinin sanal takibine karşı teknoloji devleri harekete geçti

Kazakistan hükümetinin 'internet gözetim sistemi' ile kullanıcıları izlediği iddiaları, teknoıloji devlerini harekete geçirdi. Mozilla, hükümetin internet üzerinden halkı izlemek için kullandığı tarayıcı sertifikasını iptal ederken, benzer bir karar da Ap

Kazak hükümetinin sanal takibine karşı teknoloji devleri harekete geçti
Bu içerik 900 kez okundu.

Mozilla'nın ürettiği Google, Apple ve Firefox tarayıcıları, Kazakistan hükümetine kullanıcıların hesap bilgileri ve şifreleri dahil olmak üzere, yazdığı mesajlara erişim imkanı sağlıyordu.

 

Teknololi devi Apple de yazılı açıklama yaparak Safari adlı tarayıcısına giren kullanıcıları koruma altına almak için buna benzer önlemler alacağını ifade etti. Kazakistan yetkilileri ise şimdilik konuyla ilgili yorum yapmak istemedi.

Kazakistan'daki cep telefonu operatörleri, kullanıcılardan cihazlarına şifreleme uygulaması kurmalarını istemiş aksi takdirde internete erişimi kaybedebileceklerini bildirmişti.

Kazakistan hükümeti ağustos ayı başında, kullanıcılarının sert tepkisine neden olan ve 'internet gözetim sistemi' olarak adlandırılan uygulamayı durdurduğunu açıklamıştı.

Kazakistan İstihbarat Örgütü yetkilileri, uygulamanın asıl amacının kullanıcıları "korsan saldırılarından, dolandırıcılıktan ve diğer siber tehditlerden" korumak olduğunu savunuyordu.

Eski Sovyet Birliği ülkesi Kazaksitan, Facebook ve YouTube gib bazı popüler web sitelerine belirli aralıklarla erişim engeli getiriyor.

İnternet sitelerine engel getirilmesi genelde insanların sokağa döküldüğü döneme denk geliyor.

KAZAKİSAN google amazon hükümet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı