Advert

Diyarbakır'da kadayıfın yurtdışına açılması

Diyarbakır'da Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeler, kadayıfın yurtdışına açılması ile süt çiftliği projelerinin uygulandığı alanlar tanıtıldı.

Diyarbakır'da kadayıfın yurtdışına açılması
Bu içerik 1308 kez okundu.

DİYARBAKIR'da, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, kadayıfın yurtdışına açılması ile süt çiftliği projelerinin uygulandığı alanlar tanıtıldı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, AB Bilgi Merkezi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen Diyarbakır kadayıfının yurtdışına açılması projesi ile süt çiftliği ve besicilik işletmelerinin tanıtımı yapıldı.


Tanıtım programında konuşan Diyarbakır AB Bilgi Merkez Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, Avrupa Birliği projeleri geliştirmek ve bölgenin Avrupa Birliği fonlarından yaralanması gerektiğini söyledi. Güneş, "Faaliyetlerimizin ana amacı Avrupa Birliği ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmek, toplumun bütün kesimleriyle diyalog içinde olmaktır. Gençler, iş insanları, şehirler, dezavantajlı gruplar ve toplumun bütün kesimlerinin Avrupa Birliği'nin fonlarından yararlanmasını sağlıyoruz. Avrupa Birliği'nin çeşitli programları bulunmaktadır. Mali finansmanlar bu programlar sayesinde gerçekleşiyor" dedi.


Diyarbakır Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Hikmet Güneş ise hedeflerinin bu gibi projelerle istihdam alanı oluşturmak olduğu ifade ederek, "Diyarbakır'da bu proje gibi istihdam yaratan, çok farklı sektörde projelere hibe desteği sağladık. Hayvancılık projeleri, büyükbaş, küçükbaş hayvan, kesimhaneler, süt işleme tesisleri, yağ fabrikaları, kırsal turizm tesisi, balık yetiştiriciliği gibi birçok sektördeki projelere destek sağladık. Bu kapsamda 347 milyon lira yatırım yapılmasına vesile olduk. Bugüne kadar çeşitli alanlarda 235 projeye destek sağladık" diye konuştu.

Diyarbakır AB Avrupa Birliği Tanıtım programı AB Bilgi Merkezi kadayıf projeler süt çiftliği
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı