Advert

Kayıt için vileda başlığı istediler

Kayapınar'da MEB'e bağlı devlet okulu olan Afacanlar Anaokulu'na kayıt yaptırmak isyeten velilerden, çamaşır suyu, sıvı sabun ve vileda başlığı da istediler.

Kayıt için vileda başlığı istediler
Bu içerik 3839 kez okundu.

FUAT BULUT

Güneydoğu EkspresDiyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Afacanlar Anaokulu'na çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen velilerden, 43'ü kırtasiye, 13'ü de temizlik malzemesi olmak üzere 56 kalemlik bir istek listesi talep edildiği öğrenildi. 

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın açılmasına az bir zaman kala velilerin kayıt telaşı başladı. Gazetemizi atayan veliler, Afacanlar Anaokulu'na kayıt için gittiklerinde kendilerine 56 kalemlik bir ihtiyaç listesi verildiğini ve kayıt için bu malzemelerin alınmasının şart koşulduğunu iddia etti. 

Velilerin bize ulaştırdığı listenin ön yüzünde aralarında kalem, silgi, boya, A4 kağıdı gibi temel kırtasiye malzemeleri yer alırken, arka sayfadaki üç kalemlik temizlik ihtiyaç listesinde çamaşır suyu, sıvı sabun, kağıt havlu ile birlikte vileda havlu yüzey temzileyici başlığı da yer aldı. Veliler ayrıca aylık olarak yarım gün için kendilerinden 130 TL, tam gün için ise 450 TL aidat istendiğini kaydetti.


OKUL MÜDÜRÜ: BÜTÇEMİZ KISITLI

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Afacanlar Anaokulu Müdürü Alaattin Alp, kayıt için velilerden talep edilen 56 kalemlik listeyi doğruladı. Alp, devletin kendi okullarına çocuklara eğitmenlik yapanlara "abla parası" ödediğini, bunun dışında su ve elektrik faturalarını yatırdığını ifade eden Okul Müdürü Alaattin Alp, "Ancak sözü edildiği gibi her veliden bu listeyi talep etmiyoruz. Zorlama yok.Yetim olan çocuklardan kayıt ücreti almıyoruz. İhtiyaç listesini de anlaşmalı olduğumuz kırtasiyeden rica ediyoruz. Fakir olduğunu belgeleyen ailelerin çocuklardan da herhangi bir talebimiz yok. Bunun için de yüzde 10'luk bir kotamız var. Maddi durumu iyi olan ailelerden de çocuklarının ihtiyaçları için bu malzemeleri istemek durumundayız. Çünkü okulumuzun bütçesi yok" dedi.
Alaattin Alp, ailelerden aylık 130 TL aidat istediklerini de kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı