Advert

“HAREKET NOKTAMIZ EĞİTİMDE KALİTE”

Uğur Okullarından Ergani’ye dev eğitim yatırımı

“HAREKET NOKTAMIZ EĞİTİMDE KALİTE”
Bu içerik 5609 kez okundu.

Ergani Gülbaran mevkiinde  eğitim yatırımlarına tahsis edilen alanda dev eğitim yatırımları hızla yükseliyor. 18 Yıldır Ergani’de faaliyetlerini sürdüren Uğur okulları, ‘Ergani kampüsü’ yatırımıyla Ağustos ayında Erganililere‘merhaba’ diyecek.
Ergani Uğur okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Malçok: “Ergani’de Uğur okulları olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ergani’ye önemli bir eğitim yatırımı kazandırıyoruz. Binaların yapısı elbette önemli ama bizim için esas olan eğitimde kalite” diyor.
5 DİL 2 BECERİ
Uğur okulları genel müdürü Nevzat Kulaberoğlu. Amacımız Türkiye’de eğitim çıtasını yülseltmek.Uğur okullarının Kurucumuz Enver yücel 44 yıldır kurumumuzun başında, eğitime gönül vermiş bir eğitim sevdalısıdır. Uğur okulları olarak Türkiye’nin her tarafına kaliteli eğitimi ulaştırmak. Ergani kampüsü bölgenin en başarılı okullarından biri olacak dedi. 
Uğur okullarının proğramında 5 dil 2 beceri olduğunu belirten Kul  aberoğlu, dilerden birincisi türkçeyi iyi öğrenmesi, ikincisi ingilizceyi çok iyi bilmesi, üçüncüsü evrenin ve bilimin dili olan matematiği çok iyi öğrenmeleri gerek, dördüncüsü bilim ve teknoloji okur yazarlığı bunun günümüzdeki adı stem, kodlama ve robotik. Buradaki amacımız çocuklarımızın teklojiye hakim olması ve iyi bir şekilde kullanması olacak. Beşinci dil ise insanlık dili, bizim yerel değerlerlerimiz var, misafir perverlik gibi, vatan perverlik gibi, insan pervelik gibi yada farklılıklara saygı gibi yani insanlık dili aksamlarını çocuklarımıza en iyi bir şekilde öğretmek olduğunu düşünüyorum. 2 beceriden birini mutlaka kazanmaları gerek biri spor diğeride sanat dalında yetkin olmaları gerekiyor. Ergani’nin eğitim bakış acısının üst seviyelerde olduğunu biliyorum. Bu kampüsle birlikte Ergani’nin eğitim çıtası daha da yükselecek dedi.
AĞUSTOS’TA AÇILIYOR
2002 Yılında Ergani’de ‘Uğur Dershanesi’ olarak faaliyetlerine başlayan Ergani Uğur okulları, çıtayı yükselterek, anaokulu, ilkokul ve lise bölümlerinin yer alacağı ‘Ergani Kampüsü’ yatırımını kente kazandırıyor. Ergani Gülbaran mevkiinde eğitim yatırımlarına ayrılan alanda hızla yükselen Uğur okulları, Ağustos ayında açılıyor. 56 Dersliğin yanı sıra atölyeler, laboratuarlar, spor salonları, bale, jimnastik, müzik atölyeleri ve yüzme havuzu alanlarının da yer aldığı eğitiminin yüzde 90’ı tamamlandı. Yaklaşık 18 yıldır Ergani’de faaliyetlerini belirten Ergani Uğur Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Malçok, yeni süreçte ‘Ergani Kampüste’ statüsüyle eğitime katile getireceklerini söyledi. Dev yatırım hakkında bilgiler paylaşan tecrübeli eğitimci Malçok: “Dershanelerin dönüşümüyle birlikte temel lise dönüşümümüz başladı. Ergani ilçesinde kampüs olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz” diyor.
“YAŞAM ALANI OLACAK”
Eğitim kampüsünün aynı zamanda öğrencilerin yaşam alanı olacağını da kaydeden Malçok, şöyle devam etti: “Ergani Uğur Okulları, ülkemizde her geçen gün büyüyen bir kurum. Proje üzerinde çok çalıştık. Türkiye’deki diğer şubelerde incelemelerde bulunduk. Projemizde şeffaflık ön planda. Binanın iç yapısında şeffaflık var. Tabi iyi bir bina projesinin yanı sıra bizim için esas olan eğitim gücü. Hareket noktamız eğitimde kalite. Toplamda 7 bin 500 metre karelik kapalı alanımız var. 56 Dersliğimizin yanı sıra atölyeler, laboratuarlar, spor salonlarımız, tenis kortu, bale, jimnastik, müzik atölyeleri, yüzme havuzu ve diğer kullanım alanlarıyla birlikte bu alan artıyor. Öğrencinin her türlü ihtiyacı düşünülerek planlama yapıldı. Eğitimin nasıl daha iyi olabileceği düşünülerek projemiz tasarlandı. Akademik başarının ardından burası öğrencilerin yaşam alanı da olacak. Yaşam alanı sadece okul döneminde olmayacak. Yarıyıl tatillerinde veya yaz döneminde de öğrencilerin kullanımında olacak.”
150 KİŞİYE İSTİHDAM
Eğitim kampüsünde ilk etapta 150 kişinin istihdam edileceğini de kaydeden Ergani Uğur Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Malçok: “İyi bir projeyle halkımızın karşısına çıkıyoruz. Kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul, Fen ve Anadolu Liselerimiz var. Toplamda 150 istihdam sağlanacak. Tabi rakam süreç içinde ihtiyaca göre değişebilir. Dış ve açık alanlarda bir öğrencinin eğitim-öğretim sürecinde veya gündelik yaşamında hatta yaz döneminde öğrencilerin yapabileceklerini burada düşündük. Bunun yanı sıra futbol sahası da olacak. Peyzaj çalışmasını çok iyi yapacağız. Öğrencilerimizin toprakla buluşacağı alanlarımız olacak” dedi.
“VELİLER BİZE GÜVEN DUYUYOR”
18 Yıllık süreçte öğrencilerin ve velilerinin kendilerine büyük bir güven duyduğuna da işaret eden Malçok, sözlerini şöyle tamamladı: “Yatırımımızı 8 aylık gibi kısa bir sürede tamamladık. Hedefimiz Ağustos itibariyle burada mesaiye başlamak. Projede desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu soluklu süreçte ciddi desteklerini gördüğümüz kurum yöneticilerimiz ve projede desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Sadece bizim projemiz değil, Ergani’nin projesi. İlçemize ve ülkemize hizmet ettiğimize inanıyoruz. Ergani eğitimine tüm paydaşlarla kalite katmayı hedefliyoruz. Hızla gelişen bir dünyadayız. Bilim çağındayız, teknoloji çağındayız. Çocuklarımızı da bu perspektifle yetiştirmeliyiz. Bunun için de eğitimde kalite diyoruz. 2002’den beri verdiğimiz bir güven var. Öğrenciyi ve veliyi çok önemsedik. Bu süreçte bana her türlü desteği sağlayan Yönetim Kurulu üyelerimize ve kampüs alanında mesai tüketen bütün çalışanlara emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı