Advert

‘ÇOCUK ÖLÜMLERİNİN DURDURULMASI DEVLETİN SORUMLULUĞUNDA’

Nupelda- Ayaz Güloğlu kardeşlerin ölümüne ilişkin Diyarbakır Çocuk Hakları Merkezi “devletin çocuk ölümlerini durdurmak konusunda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir” dedi.

‘ÇOCUK ÖLÜMLERİNİN DURDURULMASI DEVLETİN SORUMLULUĞUNDA’
Bu içerik 1013 kez okundu.

Dersim’in Ovacık ilçesi Bilgeç Köyü kırsalında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Nupelda- Ayaz Güloğlu kardeşlerin ölümüne ilişkin Diyarbakır Çocuk Hakları Merkezi “devletin çocuk ölümlerini durdurmak konusunda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir” dedi.

Barodan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dersim’in Ovacık İlçesine bağlı Bilgeç Köyü kırsalında araziye önceden döşenen mayının patlaması sonucu Nupelda Güloğlu (4) ve kardeşi Ayaz Güloğlu (8) yaşamını yitirdi. Savaşın çocuğun yaşam alanına sıçraması ve savaş artıklarının çocukların yaşam ve oyun alanlarından temizlenmesi konusunda gerekli önlemlerin alınmaması çocuk ölümlerine neden olmaktadır. Gerek savaşın tarafı olması gerekse her hal ve koşulda çocuğu korumakla mükellef olması nedeniyle devletin çocuk ölümlerini durdurmak konusunda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir. Çocukların oyun alanlarını kapatan zihniyete karşı, yaşamı bir çocuk oyununa dönüştürmek için bütün sokakları, mahalleleri ve kentleri çocuk dostu yapana dek mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

15 Temmuz Pazartesi günü Dersim’in Ovacık ilçesi Bilgeç Köyü kırsalında iki çocuğun hayvan otlattığı sırada patlama meydana gelmiş.

Patlamada iki kardeşten 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, dört yaşındaki Nupelda Güloğlu ise ağır yaralı şekilde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Patlamaya ilişkin bianet’e konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çocukların yaylada bulunan ailelerin çocukları olduğunu belirtmişti. Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise patlayıcının PKK tarafından önceden bölgeye yerleştirildiğini ve çocukların patlayıcıya bastığı belirtilmişti. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var