Advert

DİYARBAKIR CADDELERİNDE ÇORUM ANLATILDI

Çorum’daki Kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları toplumda “Senin yaptığını Çorumlu yapmaz” algısını yıkmak için harekete geçti.

DİYARBAKIR CADDELERİNDE ÇORUM ANLATILDI
Bu içerik 2381 kez okundu.

Ebru TAŞKIN/Yenigün Özel

 ‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz” algısını yıkmak için harekete keçen Çorum’daki Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları konuyla ilgili iki kısa film hazırladı.  Çorum Valiliğinin koordinesinde Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin katkısıyla hazırlanan filmlerin ilki geçen yıl Kasım ayında yayınlandı.  Filmde, Türkiye’de özellikle Suriyeli sığınmacı/mülteciler üzerinde oluşan olumsuz algıya atıfta bulunuldu. Çorum halkının, 154 yıl önce kente gelen Çerkez sığınmacılara gösterdiği merhamet ve misafirperverliğe vurgu yapılan filmde, dönemin Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’in dönemin gazetesinde Çorumlular için ‘teşekkürname’ yayınlatması canlandırıldı.

Yanlış algıyı düzeltmek istiyorlar

Filmin ikinci serisinde ise Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid’e karşı çıkan isyanın bastırılmasında büyük rol oynayan Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın isyancıların başındaki kişiyi öldürmesi anlatıldı.  Bu olayın Çorum’da dilden dile nasıl yayıldığının işlendiği filmin sonunda ise, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılması sırasında oğlu ile birlikte şehit olan Çorumlu reklamcı Erol Olçok ve diğer şehitlerin davranışına atıfta bulunuldu.Kentin barındırdığı dini, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı ve Çorumluların sahip olduğu milli ve manevi değerlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaşattıklarını gösteren argümanların ön plana çıkarıldığı ikinci filmde, toplumda sıkça dile getirilen “Senin yaptığını Çorumlu yapmaz” sözünün aslında bu şekilde olmadığı dikkat çekildi.

Çorum, Diyarbakır caddelerinde

Bu yanlış algı yıkmak için seferber olan kurumlar, Türkiye’nin birçok ilinde “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” sloganı ile billboard afişleri hazırlattı. Diyarbakır’ın da birçok noktasındaki billboardlarda da yer alan afişler, Diyarbakırlıların ilgisini çekti. İlk bakışta bir anlam veremeyen vatandaşlar, afişte yer alan internet sitesine girerek afişlerin ne anlama geldiğini öğrenmeye çalıştı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var