Advert

Hastanenin klimaları bozuldu

Ergani Devlet Hastanesinde klima merkezi sisteminin çalışmaması nedeniyle ameliyat yapılmıyor, yoğun bakım servisine hasta kabulü yapılmıyor.

Hastanenin klimaları bozuldu
Bu içerik 1958 kez okundu.
Ergani Devlet Hastanesi’nde bir haftadan bu yana merkezi klimaların arızalı olmasından dolayı yoğun bakım servisine hasta kabulü yapılmazken, ameliyatlarda durdu. Bu arada uzun süreden bu yana Cildiye, Kadın Doğum, Çocuk ve Beyin Cerrahi Uzmanı doktorlarının bulunmaması tepkiye yol açtı.
130 bin nüfusu ile Diyarbakır’ın taşradaki en büyük ilçesi olan Ergani ilçesi’nde, sağlık skandalı yaşanıyor. Çevre ilçe ve köylerde günde binlerce hastaya sağlık hizmeti sunan Ergani Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bir haftadan bu yana merkezi ısıtma ve soğutma sistemi arızalandı. Hastane başhekimliğinin onarımı giderememesi nedeniyle ameliyatlar yapılmazken, yoğun bakım servisine de hasta kabulü yapılmıyor. Merkezi klima sisteminin ne zaman onarılacağı merak konusu olurken, ameliyatların yapılmaması skandal olarak yorumlandı.
BAZI BRANŞLAR EKSiK
Bu arada, Hastanede uzun süreden buyana eksik olan branşların halen giderilmemesi de yadırgandı. Aralarında Cildiye, Kadın Doğum, Çocuk Uzmanı ve Beyin Cerrahi Uzmanının bulunmadığı hastanede, hastalar Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor. 
Erganili vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı’ndan hekim açığının kapatılmasını istediler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var