Advert

Geleneksel çocuk oyunları okul bahçesinde

Geleneksel çocuk oyunları okul bahçesinde
Bu içerik 4881 kez okundu.
Ergani Inkılap ilköğretim öğretmenleri, okul bahçesine çizdiği oyun çizgileriyle geleneksel çocuk oyunlarını minik öğrencilerle buluşturuyor..
Inkılap ilkokulu'nda oyun çizgileriyle donatılan okul bahçesinde, coşku, paylaşım ve dayanışma duygusu zirveye ulaşırken, çocukların en büyük ihtiyacı eğitimin ayrılmaz parçası oyun da farklı bir boyut kazanıyor.
Okul bahçelerinin kilitli parke taş zeminlerine yapılan " Benimde Bir Oyun Alanım Var" sayesinde açık havada birlikte oyun oynayan çocuklar, anne ve babalarının oyun dünyasını da tanıma fırsatı buluyorlar.
7 oyun çizgisinin bir arada çizildiğini belirten  Inkılap ilkokulu Müdürü Fatih Şimşek, " Okulumuzun, bahçesinin konumuna uygun olarak 7 oyun çizgisinin, çok kısa bir sürede çizilmesi bizleri memnun etti. " Benimde Bir Oyun Alanım Var" Geleneksel oyunlar arasında "Yakantop, mendil kapmaca, sek sek çeşitleri, köşe kapmaca oyun alanı gibi çok sevilen ve çocuklar arasında yoğunlukla oynanan oyunlar yer alıyor. Ayrıca yönler, ritmik saymalar gibi öğretime yönelik alanlar çizildi. Çizilen oyun alanları ile çocuklar bir araya getirerek arkadaşlık bağlarının güçlenmesini, birlikte oyun oynama, kurallara uyma ve dayanışma geleneğini pekiştireceğini umut ediyoruz. Çocukların sadece öğrenim dönemlerinde değil, tatil günlerinde de okul bahçelerinden oyun alanı olarak yararlanacaklardır” dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var