Advert

Eğitim-Sen Ergani Şubesiç™nden KHK ihraç açıklaması

Eğitim-Sen Ergani Şubesiç™nden KHK ihraç açıklaması
Bu içerik 2419 kez okundu.
Eğitim-Sen Ergani Şubesi, seçilmelerine rağmen KHK ile ihraç edildikleri için belediye başkanlarının mazbatalarını verilmemesine tepki gösterdi.
Ergani Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Belgin Gülben, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL’i kendi deyimleriyle “bir lütuf” olarak görüp nimete dönüştürdüğünün son örneğinin mazbatalarını vermemesi olduğunu söyledi.
YSK’nın “aday olmasında sakınca yoktur” diye onay verdiği, AKP’nin KHK’ler eliyle hukuksuzca ihraç ettiği, kamu emekçisi adaylardan belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilen onlarca kişiye mazbatasının verilmemesinin açık bir hak gaspı olduğunu dile getiren Gülben, “Vatandaşların seçme-seçilme hakkının elinden alınmasıdır.
Ergani Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Belgin Gülben, sözlerini şöyle tamamladı Milletvekili seçimlerinde doğru karar alarak KHK’ler ile ihraç edilenlere mazbata verilmesi gerektiğini söyleyen YSK’nın, herhangi bir yasa değişikliği olmamasına rağmen, bugün neden bu hukuksuzluğa imza attığını açıklamak zorundadır. Aynı şekilde bu kararla başkanlığı geçersiz sayılan KHK’lı belediye başkanlarının tümünün yerine ikinci sırada olan AKP’li adaylara mazbata verilmesinin nasıl mümkün kılındığı izah edilmelidir.
Aksi halde iktidarın ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren bir YSK ile bundan sonra girilecek her seçim şaibe altında olacak, adaylar ve vatandaşlar oylarını, mazbatalarını emanet ettikleri bu kuruma güvenlerini tümden yitirecektir. YSK’nın KHK’ler eliyle ihraç edilmelerini gerekçe göstererek yerel seçimi kazananlara mazbatalarını vermemesi hukuksuzdur. Seçime girme hakkına sahip olan ve seçilen onlarca belediye başkan adayına mazbatasının verilmemesi, “kayyum atarız” tehdidinin bir parçasıdır. Karar siyasaldır. Hukuki itirazların, başvuruların, davaların devam ettiği ihraçlar sürecinin de sabote edilmesidir. Kararı kınıyoruz. YSK’yı iktidardan değil hukuktan yana taraf olmaya çağırıyoruz” dedi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü