Advert

Ergani Başkanını Seçti

Ergani ilçesinde büyük çekişmeye sahne olan belediye başkanlık yarışını 9 bin oy farkla Halkların Demokratik Partisi HDP adayı Ahmet Kaya kazandı. Bu, HDP'nin Ergani'deki beşinci zaferi oldu. Belediye Başkanı Kaya mazbatasını alarak göreve başladı.

Ergani Başkanını Seçti
Bu içerik 3537 kez okundu.
31 Mart'ta ilçe merkezinde 64 bin 715 kişi Ergani Belediye Başkanlığında görmek istediği başkan için oy kullandı. Ergani, Ahmet Kaya'yı 33 bin 234 oyla seçerek, Halkların Demokrat Partisi (HDP) ile 5 yıl daha devam dedi. Resmi sürecin ardından ilçe Seçim kurulundan mazbatasını alarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Ahmet Kaya ve Meryem Yıldız gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: " Halkımızın çok değerli ve kutsal olan iradesi ile belediye Başkanlığını kazanmış bulunmaktayız. Bu karar ve iradenin göstermiş olduğu doğrultuda çok yakın bir zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Yoğun ve bir o kadar stresli bir ortamda bazende bir bayram havasında gecen seçim çalışmalarını geride bırakmış durumdayız dedi. 
80 bin 910 seçmeni bulunan Ergani ilçesinde 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimde 64 bin 715 kişi oy kullandı. Yüzde 80 oranında seçime katılım sağlanırken, merkez ve köylerde 293 sandıkta oy kullanan 64 bin 715 kişiden 59 bin 504 kişinin oyu geçerli sayılırken, 5 bin 211 kişin oyları ise geçersiz sayıldı. Geçerli oyların 33 bin 234'nü HDP, 23 bin 582'sini de AK Parti alırken, bu sonuçlara göre seçimin galibi HDP Eş Belediye Başkan Adayları oldu. CHP ise seçimden  bin 521 oy alarak 3. Parti oldu. Bu sonuçlara göre, seçimi kazanan HDP, 20 belediye meclis üyesi çıkartırken, AK Parti ise 11 belediye meclis üyesi çıkarttı.
Seçmen sayısı:80 bin 910
Kullanılan oy:64 bin 715
Geçerli oy:59 bin 504
Geçersiz oy:5 bin 211
HDP:33 bin 234. AK Parti:23 bin 582 CHP:1.521 DSP:164 BTP:267
Saadet:528 Mehmet Ali Yaşar:104 Mehmet Kaçar:104
Devir teslim töreni yapıldı 
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)'den Ergani Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Kaya ve Eş Başkan Meryem Yıldız, mazbatasını aldı.
Ergani ilçe Seçim Kurulu Başkanında mazbatasını alan Kaya ve Yıldız, seçim sonuçlarının Ergani’ye hayırlı olmasını dilediler.
Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir telim törenine, eski Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ve Başkan Yardımcısı Gülistan Polat katıldı.
Başkan Kaya, burada yaptığı açıklamada, alınan sonuçtan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kaya, "Seçim süresince ve seçim günü özverili davranan sükûnet içerisinde olan ve hiçbir olaya sebebiyet vermeyen halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Seçim süresince iyi çalıştıklarını ve çalışmalar sonucunda kazandıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti:
"Biz asıl mazbatamızı halkımızdan aldık. 31 Mart saat 16.00 itibarıyla halkımız bu mazbatayı yine bize verdi Bugün itibarıyla mazbatamızı almış bulunmaktayız. Allah bizi utandırmasın. Bundan sonra en büyük uğraşımız halkımıza hizmet etmek olacak. Bizi bu konuma layık gören hiç kimse mahcup olmayacak. Ergani, hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Görevimizi en iyi şekilde getirmeye çalışacağız."
Yıldız, ise 3 ay boyunca bütün halkın seçim için ayakta olduğunu ifade ederek, bugün verilen emeğin karşılığını aldıklarını kaydetti.
Kaya ve Yıldız daha sonra belediye binası önünde Belediye meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı