Advert

DiYARBAKIRLI KALECiDEN ŞOK iDDiA

Amedsporç™dan Süper Ligç™e Gitmişti.

DiYARBAKIRLI KALECiDEN ŞOK iDDiA
Bu içerik 4606 kez okundu.

isveç'te Süper Lig ekiplerinden Dalkurd'un Diyarbakırlı kalecisi Abdulaziz Demircan, sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan paylaşımından dolayı takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını belirterek, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi. Türkiye’deki ulusal basında ve yurt dışı basınında yer alan bu haber şok etkisi yarattı.

Amedspor’dan Süper Lig’e Gitmişti

Abdülaziz Demircan,Diyarbakır’da Amedspor’un alt yapısında futbola başladı ve burada parladı. Daha sonra Karabükspor’a transfer olan Demircan,Süper Lig’de Karabükspor,Kayserispor ve Konyaspor takımlarında oynadı. Milli takımlarda da oynayan Demircan,geçen sezonun devre arasında Konyaspor’dan ayrılarak isveç’teki Kürtlerin takımı olarak bilinen Dalkurd’a transfer oldu. Demircan bugünlerde şok bir iddia ile gündemde.

Dış Basına Demeç Verdi

Abdülaziz Demircan, sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan paylaşımından dolayı takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını belirterek, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi.

Demircan, "Uppsala Nya Tidning" gazetesine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ta Uppsala'dan Norköping'teki maça giderken Instagram hesabından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için Türk bayraklı Atatürk fotoğrafı paylaştığını, paylaşımından sonra da maçta yedek bırakıldığını ve takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını anlattı.

“Futbolcular Benimle Kavga Etti”

Demircan, "Resmi paylaştığım için başkanımız, seyirci tarafından saldırıya uğrayacağım endişesiyle teknik direktörümüze beni yedeğe bırakması gerektiğini söylemiş. O da beni yedeğe bıraktı. Maç sonrası birçok futbolcu benimle kavga etti. Sonra da konuşmayı kestiler." ifadesini kullandı.

Tepkileri önlemek için Dalkurd'un resmi kanallarından "Demircan'ın Instagram hesabının saldırıya uğradığı ve o resmin korsanlar tarafından yerleştirildiği" yönünde açıklama yaptığını belirten Demircan, bu açıklamanın gerçek olmadığını kaydetti.

“Ülkemle Gurur Duyuyorum”

Demircan, sosyal medya hesabımdan istediğini paylaşabileceğini vurgulayarak, "O resmi de ben paylaştım. Geçen sene Atiker Konyaspor'dan Dalkurd'a transfer olmuştum. Benim Türkiye pasaportum var. Ülkemle gurur duyuyorum. 'Türkler ve Kürtler' diye bir problemim yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Sözleşmemi iptal Etmek Zorunda Kaldım”

Olaydan sonra antrenman ve maçlarda kendisine güvenlik garantisi verilmediğini de belirten Demircan, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü