Advert

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
Bu içerik 3454 kez okundu.
Ergani ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Çocuklar Kaymakam ve Savcı oldu
Ergani ilçesinde Kaymakam Mesut Çoban koltuğunu Yenişehir ilkokullunda 4.ve 3 sınıf öğrencisi Arada Filiz ile Nazlıcan Demirci’yi Ergani Kaymakamlığı makamına temsili olarak oturttu.
23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle, Kaymakam Mesut Çoban, koltuğunu Yenişehir ilkokulu 4. sınıf öğrencisi Nazlıcan Demirci'ye bıraktı. Demirci, makama oturduğu sırada Daha sonra ilçe Emniyet Müdürü Yusuf Özgen ile bir telefon görüşmesi yaparak okul çevresindeki sorunların giderilmesi talimatı vererek çözülmesini istedi.
Kaymakam Çoban, ziyarette yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, korunması ve yaşatılması içinde, Türk Milleti'ne emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.
Yapılan ikramın ardından Kaymakam Çoban, Demirci ve Filiz öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Ergani'de öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında  Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Atatürk Ortaokulu öğrencisi Şevin Çağlar ile Efecan Zeybak, temsili olarak savcılık koltuğuna oturdu. Öğrencilere çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunan Savcı Abikoğlu, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Abikoğlu, şunları söyledi:
"Sizler dünyanın her köşesinde çocuk masumiyetiyle, güzelliğiyle, sıcaklığıyla ülkemize renk katıyorsunuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiş ve dünya çocuklarına armağan etmiştir."
Daha sonra Tören, ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören Şehir stadyumunda devam etti. 
Törende, Ergani Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
Programda gösteri yapan öğrencilerin ardından, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Törene Kaymakam Mesut Çoban, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilçede bulunan resmi kamu kuruluşu müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var