Advert

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve A‡ocuk Bayramı

Ergani ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve A‡ocuk Bayramı dolaysıyla tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve A‡ocuk Bayramı
Bu içerik 3151 kez okundu.

Ergani'de makamlara temsili öğrencilerin kabulünün ardından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı önünde devam etti.

ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, törende yaptığı konuşmada, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesi olduğunu söyledi.

Çocukların barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi olmasının yanı sıra yarınların güvencesi olduğunu vurgulayan Atabey, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklar ve gençlere ülkemizi emanet etmiştir. Cumhuriyet'e sahip çıkmanın geleceğimiz yönünden taşıdığı önemin bilincinde olduğunuzdan kuşku duymuyorum. Sizlerin, üstlendiğiniz bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağınıza ve ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancım sonsuzdur. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir."

Törene. Programına Kaymakam Remzi Demir, Cumhuriyet Savcısı Sibel Yılmaz, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Altan, Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ve sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Öğrencilerin şiir okumaları, halk oyunları ile çeşitli gösterilerinin ardından kutlamalar sona erdi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var