Advert

Tarihi Kurşunlu Camii harabeye dönmüş durumda

Diyarbakırç™da, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinde, çatışmaların en yoğun şekilde yaşandığı Kurşunlu Camii kullanılamaz hale gelirken, etrafında bulunan yerleşim yerleri yine bomba ve silahların isabet etmesi nedeniyle harabeye dönmüş durumda.

Tarihi Kurşunlu Camii harabeye dönmüş durumda
Bu içerik 3258 kez okundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lılarca karargah olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Camii’nin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

 

içişleri Bakanlığı izniyle görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilen tarihi Kurşunlu Camii’nin duvarlarının tamamen yıkıldığı, bahçesinde bulunan şadırvanın da çatışmalar nedeniyle yıkıldığı görülürken, PKK'lılarca sokak başlarına kurulan barikatların da kaldırılmadığı görüldü.

CAMi DUVARLARINDA ‘KURŞUN’ iZLERi


Çatışmaların en yoğun yaşandığı Kurşunlu Camii duvarlarına çok sayıda kurşun isabet ederken, caminin iç tarafı da çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kurşunlu Camii ve etrafının PKK'lılardan temizlenmesinin ardından caminin minaresine güvenlik kuvvetleri tarafından dev Türk bayrağı asıldı.

HARABEYE DÖNEN EVLER iŞ MAKiNELERiYLE YIKILIYOR


Sokağa çıkma yasağının ardından başlayan yoğun çatışmalar nedeniyle hemen her evde bomba ve kurşun izleri hakim. PKK mensuplarının tuzakladığı bombaların infilak ettirilmesi ve güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için kullandığı top atışları nedeni ile bir çok ev harabeye dönmüş durumda. Operasyonların sona ermesinin ardından ilçeye giren iş makineleri, harabeye dönen evleri yıkarak hafriyatları ilçe dışına taşıyor.

PKK'LILAR, EVDEKi TÜPLERi BOMBA YAPIMINDA KULLANMIŞ


Öte yandan, sokağa çıkma yasakları nedeni ile evlerini terk ederek başka ilçelere göç etmek zorunda kalan vatandaşların evleri, PKK'lılarca karargah olarak kullanılmış.

 

PKK'lılar ayrıca çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin, yemek pişirmek için kullandığı ev tipi tüpleri, bomba yapımı için kullandığı görüldü. Alanda çok sayıda tüpe rastlanırken, birçok tüpe kurşun isabet ettiği görüldü.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü