Advert

Diyarbakırç™da 10 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da KCK operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 10'u tutuklandı. Belediyesiç™ndeki aramalarda sona erdi. Bilişim Şube Polisleri bilgisayar ortamındaki dokümanlar ile 2 adet Hard Diske el koydu.

Diyarbakırç™da 10 kişi tutuklandı
Bu içerik 6104 kez okundu.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan KCK soruşturmasında gözaltına alınan 22 kişi Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularından sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Gözaltındaki 6 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldi. Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 10’u ise tutuklandı. Tutuklanan BDP Bağlar ilçe Yöneticisi Mehmet Şafi Sert, BDP Bağlar ilçe Yöneticisi Mehmet Akıcı, Bağlar Belediye Meclis üyeleri Emek Yazbaşı, Selam Taş, il Genel Meclis Üyesi Şehmus inci, BDP üyeleri A. Selam Demirkıran ile Mehmet Çelik, Halis Çiçek, Aynur Coşkun, Emek Yazbaşı ile ismi öğrenilemeyen bir kişi D Tipi Cezaevi’ne gönerildi. Aralarında Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya'nın da bulunduğu 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bağlar’da arama bitti


istanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 72 saat arama yetkisi verilen kararın ardından baskın yapılan Bağlar Belediyesi'nde aramalar gece yarısına kadar sürdü. Arama işlemleri sabah saatlerine doğru tamamlanırken, Bilişim Şube Polisleri belediyenin bütün bilgisayar ortamındaki veri ve dokümanlarının birer kopyasına ve iki Hard Diske el koydu. Arama gerekçesinin, belediyenin 2009’da (251-93-12) numaralı internet hattında rastlanan bir kayıda dayandırıldığı belirtildi. Su konusu bu hat üzerinden yapılan ve suç teşkil eden görüşmeler olduğu ve mesajlar attıldığı bildirildi.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı